Mesterséges intelligencián dolgozik a Microsoft?

A Microsoft bejelentette, hogy létrehozta a mesterséges intelligencia laboratóriumát, amelynek neve Microsoft Research AI.

A redmondi konszern a jövőben még inkább a technológiára akar összpontosítani.

A Microsoft bejelentette, hogy létrehozta a mesterséges intelligencia laboratóriumát, amelynek neve Microsoft Research AI és amely a társaság székhelyén, Redmondban működik.

Az új részleg több mint 100 kutatót foglalkoztat. A csapat szorosan együtt fog dolgozni más csoportokkal azért, hogy megfelelően integrálni tudja a mesterséges intelligenciát a Microsoft jövőbeli termékeibe, illetve, hogy tanulásra képes rendszereket fejlesszen ki.

Eric Horvitz, a Microsoft kutatólaboratóriumának igazgatója azt nyilatkozta, hogy a legfontosabb az lenne, hogy 

ötvözzék a különböző megoldásokat, mert egyetlen rendszer nem képes kezelni a széles körű feladatokat és problémákat.

Egy kombinált rendszer viszont képes lehet arra, hogy például megtervezze a legjobb útvonalat egy adott városon való áthaladásra és egyúttal kitalálja azt is, hogyan lehet minimálisra csökkenteni valakinek a jövedelemadóját, miközben megérti az olyan emberi dolgokat is, mint a szarkazmus és a különböző gesztusok.

A Microsoftnak olyan vetélytársakkal kell versenyeznie, mint az Alphabethez tartozó DeepMind és a Google Brain, a többek között Elon Musk és Peter Thiel által létrehozott OpenAI, valamint a GoodAI nevű cseh kutatócsapat.

Az óriáscég többek között a kognitív pszichológia területén keres számítógépes tudósokat és szakértőket, továbbá partnerként dolgozik majd együtt az MIT részlegével.

OSZD MEG másokkal is!