Ennyi kereshetnek Hosszú Katinkáék!

Ennyi kereshetnek Hosszú Katinkáék!

Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén, a FINA 17. vizes világbajnokságán nem csak a dicsőség a tét sportolóink számára.

A nemzetközi szövetségtől és az államtól is milliókat kaphatnak a legjobbak. Egy-egy aranyérmesünk 8 millió forinttal is gazdagodhat. Sőt, ha világcsúccsal nyer, meg is duplázhatja (16 millióra) ezt az összeget - emelte ki a Blikk.

A magyar csapat szupersztárja, Hosszú Katinka például tízmilliókat zsebelhet be.

Háromszoros riói olimpiai bajnoknőnk a két évvel ezelőtti, kazanyi vb-hez hasonlóan hat számban indul. Ha "csak" megismétli a 2015-ös eredményeit (két arany, egy bronz, egy ötödik hely és egy világcsúcs), akkor több mint 30 millió forint lenne a prémiuma.

Hogy miből? A vizes sportok nemzetközi szövetség, a FINA összesen mintegy 1,5 milliárd forintnyi jutalmat oszt szét a legeredményesebb versenyzők között.

Az egyéni sportágak győzteseinek 5,5 millió forintnak megfelelő összeg jár; egy szinkronúszócsapatnak összesen 13,8 millió; az aranyérmes pólósoknak 22 millió. Egy-egy világcsúcs ezen felül 8,2 milliót ér meg a FINA-nak.

Egy 2013-as kormányrendelet alapján a magyar állam is díjazza a vb legjobbjait. Eszerint a kétévente megrendezett világbajnokságokon az olimpiai számok egyéni győztesei 2,5 millió forintot, a párosok fejenként 2 millió, az élen végzett csapatok tagjai 1,5-1,5 milliót kapnak.

OSZD MEG másokkal is!