3D arcfelismerés az Apple-től?

Hihetetlen fejlesztés kerülhet bele a telefonjaikba?

A kiszivárgott információk alapján a következő iPhone készülékben az arcfelismerés egy új 3D-szenzor segítségével működhet majd. Ez fog gyors hozzáférést biztosítani a felhasználók számára az okostelefonjukhoz, egyúttal pedig az eddiginél jobban védheti majd az eszközöket az idegen hozzáférésektől. Az új funkciót jelenleg teszteli a konszern.

A 3D-szenzornak köszönhetően csak néhány századmásodpercig fog tartani az új iPhone számára a tulajdonos felismerése, illetve az okostelefon zárolása, ha egy idegen próbál majd meg hozzáférni a készülékhez.

Emellett a mobilfizetés és a védett alkalmazások elindítása is egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat. A cél az, hogy a technológia kiváltsa a jelenleg alkalmazott ujjlenyomat-szkennert.

A Bloomberg által közölt információk Mark Gurman riportertől származnak, aki már tinédzserként a 9to5Mac blogon tudósított az Apple újdonságairól, többek között az új iPhone modellekről, és az értesülései általában igaznak is bizonyultak.

Január 21-én írtunk arról, hogy arcfelismerési funkciót kaphat az új iPhone, majd február végén ismertté vált, hogy arcfelismeréssel foglalkozó izraeli céget vett az Apple.

A Realface nevű startupért a társaság több millió dollárt fizetett. A Realface által kifejlesztett technológia elemzi az emberek arcát és arcvonásait, s ezáltal lehetővé teszi a biometriai alapú azonosítást és bejelentkezést mind az asztali számítógépek, mind pedig a mobil készülékek esetében.

OSZD MEG másokkal is!